U Privrednoj komori Beograda održani su bilateralni susreti srpskih i turskih privrednika, kako bi privrednici iz Turske uspostavili saradnju sa partnerima iz Srbije.

U okviru ovih susreta, Alliance BK group, koja se bavi građevinskim poslovima, uspostavila je kontakt sa turskom kompanijom Tetro group, koja se takođe bavi poslovima iz oblasti građevinarstva – investicijama, izgradnjom partmana, poslovnih zgrada…

Alliance BK group gradi u Rusiji više od 5 miliona kvadrata, a ukupna vrednost projekata je preko 10 milijardi dolara. U Srbiji planiramo pokretanje projekta „Tesla grad“ i nadamo se da će se to desiti već na proleće. Danas smo se sreli sa turskom kompanijom Tetro grupa, koja je zainteresovana za investiranje u Srbiju, rekla je generalni direktor Alliance BK group, Ljubica Vukotić.

Privrednici turskog grada Gaziantepa predstavili su u Privrednoj komori Beograda potencijale ovog grada na jugoistoku Turske i upoznali se sa investicionom ponudom Beograda i Srbije.
Posetu je organizovala Asocijacija turskih privrednika u Srbiji SITA, koja već šest godina, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, organizuje poslovne forume srpskih i turskih privrednika.

Gaziantep je šesti po veličini industrijski grad u Turskoj i centar tekstilne industrije. Izvršni direktor Privredne komore Beograda, Svetozar Krstić pozvao je turske privrednike da investiraju u Srbiji podsećajući na pogodnosti koje im se nude, kao i dobru investicionu poziciju Srbije na Balkanu.