Sreten J. Karić, rođen 1948. godine u Peći, jedan od osnivača BK kompanije, posle duge i teške bolesti preminuo je danas u Beogradu.

Povodom smrti Sretena Janićija Karića, obaveštavamo vas da će porodica primati saučešće u petak, 28. aprila, u vili “Jelena”, ulica Generala Šturma br 1a, na Dedinju u periodu od 10 do 18 časova.

Komemorativni skup će se održati na istoj adresi u sredu, 03. maja sa početkom u 11 časova.

Sahrana će se održati u sredu, 03. maja na Novom groblju u Beogradu, Ruzveltova ulica. Opelo počinje u 15 časova ispred crkve Sv. Nikole (Novo groblje).

Sreten Karić, najstarije dete Danice i Janićija Karića, svoj život je podredio stalnom traganju za nečim novim, nedostižnim, bez straha da mu neko drugi natura kako će živeti. Znao je da živi život i da stvara. Od prve privatne fabrike pre pet decenija u bivšoj SFRJ i nekadašnjem Sovjetskom savezu, do Mobtela u Beogradu, pod čijim krovom je proveo sve noći NATO agresije i bombardovanja, kao i svaki pravi direktor, do svetskog trona u građevinarstvu zajedno sa braćom – Dragomirom, Zoranom i Bogoljubom.

Okušao se u muzici sa braćom, donoseći zvuk rokenrola na Kosovo i Metohiju u vreme kada to nije bilo dominantno ni u Beogradu. Upustio se u porodični privatni biznis, kada je i sama reč „ biznis“ bila neprirodna i nepoželjna u socijalističkoj Jugoslaviji. Rastao je sa BK kompanijom, suočavajući se sa nevericom okoline da je moguće dotaći sam vrh uspešnog biznisa u Srbiji.

Sreten Karić je dobitnik velikog broja najvećih domaćih, srpskih i jugoslovenskih priznanja, kao i medjunarodnih priznanja za svoj rad, zalaganje i doprinos razvoju BK Grupe na domaćem i medjunarodnom tržištu, samim tim i promociji svoje zemlje u svetu.

Poslednjih 11 godina je, kao i mnogi uspešni Srbi, proveo van Srbije stvarajući ono što bi bilo veoma korisno i za sopstvenu zemlju.

Znao je da život živi, a ne da mu život natura kako će živeti, do dana kada se neizlečiva bolest uvukla i iznutra ga nadvladala. Iza sebe je ostavio četvoro dece i sedmoro unučadi.
.