U naredna dva dana u Moskvi se održava kulturmo – privredna  manifestacija „Dani  Beograda u  Moskvi“ koji su danas svečano otvoreni Biznis forumom u okviru kojeg su predstavljeni svi najznačajniji infrastrukturni  projekti srpske prestonice. Najveće interesovanje kao i pažnju učesnika foruma i njegovih gostiju privukle su prezentacije projekata: „ Beograd  na vodi „ kao i projekati  BK  grupe: ,, Tesla  grad, Minsk svet, Svetionik Minska, projekat  Venecija   u  Moskvi“  i mnogi drugi.

Najznačajniji projekat BK Grupe za Beograd i celu Srbiju: „Tesla grad“ predstavili su predsednik UO BK grupe Dragomir J. Karić i potpredsednik BK grupe Simon D. Karić. Na opšte oduševljenje prisutnih objašnjeno je da će u Beogradu u okviru projekta „Tesla grad“ biti izgrađeno 2 miliona kvadratnih metara stambeno poslovnog prostora.

Gradonacelnici Beograda i Moskve Siniša Mali i Sergej Sobranjin složili su se da je značaj ovakve manifestacije ogoman i opšte je očekivanje da će  privrednici  na najbolji mogući način iskoristiti priliku  da  razmene informacije i  porazgovaraju o  mogućnostima, planovima i investicijama o daljoj saradnji građevinskih kompanija ova dva grada a i šire.

 Jačanje starih  i uspostavljanje  novih  kontakata   privrednika, značajno  će  doprineti  biletarnoj i pre svaga privrednoj  saradnji dveju država.

Manifestacija  Dani Beograda trajaće do 27. maja tokom koje će se moskovljanima, osim privrednika, predstaviti kulturni i sportski radnici Beograda.