“Mogu reći da mi je čast što sam bio ambasador Tunisa u Srbiji, zemlji sa kojom imamo dugogodišnje i istorijsko prijateljstvo. Obišao sam mnoge gradove u Srbiji i uvek sam se osećao kao kod kuće”, rekao je ambasador Mohamed Bugamra na oproštajnom prijemu.

Oproštajni prijem povodom isteka mandata Njegove Ekselencije, ambasadora Tunisa, Mohameda Bugamra, organizovao je narodni poslanik i predsednik srpsko-tunižanskog prijateljstva Dragomir J. Karić, u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, a gospodin Bugamra je istako da je ovo za njega gorko sladak povod za okupljanje.

“Odlazak iz svake zemlje je težak, ali odlazak iz Srbije mi najteže pada. Čast mi je što sam bio ambasador Tunisa u Srbiji, zemlji sa kojom imamo dugogodišnje i istorijsko prijateljstvo. Obišao sam mnoge gradove u Srbiji i uvek sam se osećao kao kod kuće”, istakao je gospodin Bugamra.

Ambasador Mohamed Bugamra ukazao je na vidan napredak u saradnji između naših zemalja koji je postignut u ekonomskim i bileteralnim odnosima, ali i u oblostima kulture, turizama i poljoprivrede.

“Želim da odam priznanje i izrazim zahvalnost gospodinu Dragomiru J. Kariću na njegovoj ličnoj posvećenosti i dragocenom doprinosu u promovisanju odnosa između Srbije i Tunisa. Moju najiskreniju zahvalnost izražavam ne samo srpskim zvaničnicima i mnogim prijateljima iz različith sektora i institucija, već i kolegama diplomatama”, rekao je ambasador.

Podsećajući na odlične rezultate koji su postignuti između dve zemlje, Dragomir J. Karić, naglasio je da je ministarstvo inostranih poslova Republike Srbije, na čelu sa Ivicom Dačićem, dalo punu podršku saradnji između Grupe prijateljstva Tunisa i Srbije i Udruženju prijateljstva Srbije i Tunisa.

Porodica Karić dodelila je odlikovanje odlazećem ambasadoru Mohamedu Bugamru, za jačanje prijateljstva i saradnje između Srbije i Tunisa.

“Vi ste gospodine ambasadore Bugamre veoma angažovano radili na održavanju i snaženju tradicionalnog prijateljstva Republike Srbije i Republike Tunis, kao i promociji i unapređenju odnosa dve zemlje u svim oblastima”, rekao je Karić.

Ambasador Tunisa se zahvalio i dr Mariji Aleksić, direktorki Muzeja afričke umetnosti, koja je obezbedila simbolično lepo mesto za prijem, mesto koje “odražava dubinu odnosa između Srbije i Afrike”, rekao je on.