“Tesla grad”, najveći građevinski poduhvat domaćih graditelja poslednjih decenija, na korak je od realizacije u Makiškom polju.

To je dogovoreno na sastanku u Gradskoj skupštini sa gradonačelnikom Sinišom Malim, gradskim urbanistom Milutinom Folićem i predstavnicima BK grupe.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo rešenjem, pogotovo što će to biti na prostoru Makiša gde ima i šume, koja će biti oplemenjena parkovskim delom.

Siniša Mali je sugerisao da se u tom delu grada razradi i projekat nacionalnog sportskog stadiona, koji bi takođe gradila BK grupa.

“Tesla grad” u Makišu je samo deo projekta koji je Bogoljub Karić ponudio svim gradovima u Srbiji u kojima je sedište okruga, naravno u nešto manjem obimu, zavisno od stvarnih potreba i mogućnosti svakog grada koji prihvati ovaj projekat.

Izgradnja u Makišu, zapravo je vraćanje samopouzdanja nekad svetski poznatim srpskim građevinskim firmama, koje su gradile širom evropskog, afričkog i azijskog kontinenta. A “Tesla grad” u Makišu biće gradska celina po ugledu na slične koje postoje u Singapuru, Hong Kongu, ali i u drugim velikim svetskim finansijskim centrima.

Na sastanku u Gradskoj skupštini je analizirana i dinamika radova. Zajednički stav je da se godišnje gradi minimum 100.000 poslovnog i stambenog prostora, a da na ovoj lokaciji “Tesla grad” ima ukupno oko 800.000 kvadratnih metara građevinskih objekata.

“Tesla grad” je, zapravo, jedan od onih projekata koji doprinosi jačanju srpske ekonomije i ubrzava reforme koje je predsednik Aleksandar Vučić, kao premijer počeo, a sada kao šef države nastavlja i na međunarodnom planu. Svet će nas onoliko ceniti koliko uspemo da što pre vratimo Srbiji i onu ekonomsku snagu koju je imala i za koju su udareni temelji u fiskalnoj konsolidaciji i privlačenju velikih stranih investitora ne samo iz Evrope, već iz Kine i SAD, što je nesumnjivo zasluga predsednika Vučića.