Dragomir J. Karić, potpredsednik BK Grupe u ime porodice Karić, dodelio je Vidanu Mihajloviću preduzetniku iz Kalenića kod Požege, odlikovanje za ostvarene izuzetne rezultate u ekonomiji i privredi.

Orden je uručen u prepunom hramu Jovana Krstitetlja u selu Zaselje nakon svete arhijerejske liturgije.

“Retke su prilike kada možemo iskazati zahvalnost, poštovanje i odati priznanje onima koji su to zaslužili časnim životom i borbom. Vidan je pre svega domaćin, u svom domu i kraju, ali i u dalekoj Rusiji gde je proveo mnogo godina. On je promenio reljef svog rodnog kraja za dobrobit svoje crkve i komšija. Svojim sredstvima je izgradio i nadogradio više od 20 kuća siromašnima, adaptirao je i rekonstruisao mnoge Opštine, škole, vrtiće, crkve, bolnice, sanirao mnoge puteve, isfinansirao rasvetu po selima, pomogao na razne načine mnogim drugim ustanovama”, rekao je Karić.

Preduzetnik Mihajlović istakao je da mu pored svih ordenja koje je do sada dobio, orden porodice Karić i te kako znači, kao i da ga obavezuje da još više radi i brine o svojim meštanima.

“Mislio sam da malo odmorim od posla, ali nakon ovog velikog priznanja moraću još više da radim. Sama reč porodice Karić mi je bila podstrek i u velikoj Rusiji. Davali su mi snage i oduvek su mi bili uzor, ali i dan danas pravi su pokazatelj onoga ka čemu čovek treba da stremi. Njih niko ne može prestići, ali ići za njima to je nešto veliko u životu”, objasnio je preduzetnik Vidan Mihajlović.

Orden porodice Karić, proteklih godina uručun je i mnogobrojnim ličnostima iz javnog života, kao i predstavnicima diplomatskog kora.