FK Vojvodina je, po rezultatima i tradiciji, u vrhu srpskog fudbala, što svedoče i mnogobrojni pehari i zahvalnice, naglasio je narodni poslanik i jedan od osnivača BK Grupe Dragomir J. Karić koji je danas posetio FC “Vujadin Boškov” u Veterniku.

U razgovaru s predsednikom Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslavom Vukovićem,  Karić je istakao  da su njihovi sportski rezultati za divljenje i da je iznenađen uslovima rada u FC “Vujadin Boškov”. On je najavio i mogućnost saradnje između FK Vojvodina i BK Grupe.

“Vojvodina je jedan od najstarijih klubova ne samo u Srbiji, već i u čitavoj bivšoj Jugoslaviji. Od ulaska u trening centar legendarnog Vujadina Boškova, postao sam oduševljen izgledom i uslovima za rad posebno mlađih kategorija, na kojima je budućnost srpskog fudbala. Po rezultatima, a i po tradiciji, Vojvodina je u vrhu srpskog fudbala, pa svi ostali klubovi, uključujući i Zvezdu i Partizan, i dalje su “mladi” spram nje”, kaže Karić i dodaje da samo pehari i zahvalnice koje se nalaze u FC “Vujadin Boškov” predstavljaju nešto što je za divljenje.

Karić je čestitao Vukoviću i svima koji su svojim angažovanjem doprineli da Vojvodina ponovo stane na noge.

On je takođe najavio mogućnost logističke podrške FK Vojvodina.

“Mi smo sportska porodica i kad je bilo najteže, uvek smo pomagali svim klubovima, bez obzira na naše navijačke strasti. Kompanija Karić će vrlo brzo početi da gradimo u Novom Sadu, i verujem da ćemo biti i među onima koji će maksimalno podržati FK Vojvodina. Ono što nam je potrebno jesu jaki klubovi, i klubovi koji imaju tradiciju”, rekao je Karić.

On je otkrio da je svojevremeno, dok je bio u FK Zemun, bila na pomolu saradnja s ruskim biznismenom Romanom Abramovičem, sadašnjim gazdom londonskog Čelsija.

“Abramobič je tada hteo da uzme neki stariji klub, ali je potom otišao u London. U svakom slučaju, ima klubova za koje bi bili zainteresovani ljudi iz Rusije. To može da bude razmena igrača, turniri, prijateljske utakmice”, dodao je Karić.

Predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković zahvalio je Kariću i BK Grupi na poseti, koja, kako kaže, predstavlja početak saradnje s FK Vojvodina.

“Vojvodinu sam preuzeo u jednoj nezavidnoj situaciji, ali iz dana u dan, situacija u klubu je sve bolja. Detalje s današnjeg sastanka za sada ne bih iznosio u javnost, ali sigurno je da ćemo u narednom periodu još razgovarati o tome kako možemo da unapredimo ne samo FK Vojvodina, već i generalno sport u Novom Sadu. Dolazak BK Grupe u Novi Sad je nešto što će sigurno imati uticaja na privredu i biti korisno za širu društvenu zajednicu”, rekao je Vuković i poželeo Kariću da bude svakodnevni gost FK Vojvodina.

Karić je sa saradnicima nakon sastanka obišao trening centar i imao priliku da vidi u kakvim uslovima rade i treniraju prvotimci i članovi mlađih selekcija FK Vojvodina.

Karić je od domaćina dobio dres FK Vojvodina s njegovim prezimenom i brojem pet na leđima, dok je klub za Bogoljuba Karića spremio dres s rednim brojem devet.