Srbija nije pijaca da bi se krčmila po kabinetima i u tri kafane i dva stana, kako su to radili pojedinci iz bivše, takozvane demokratske vlasti, koja je uništila nacionalnu ekonomuju Srbije, istakao je Bogoljub Karić.

Upravo su ova vlast i njen predsednik ispunili najvažnije obećanje da će sve biti javno i na tenderima. Kao čovek koji je dobio najviša međunarodna priznanja u oblasti biznisa i ekonomije, nikad nisam učestvovao u pljačkaškoj otimačini zvanoj privatizacija Srbije u kojoj je milion ljudi ostalo bez posla.

Niti sam nudio bilo koju sumu, niti sam ikada išta privatizovao ili kupovao van tendera. I za PKB sam spreman da učestvujem na tenderu, jer sam uveren da je ova sadašnja Vlada uspela da potre nekadašnju “privatizacionu džunglu“ koja je Srbiju bezmalo dovela do prosjačkog štapa.

Sve što sam u pola veka stvorio sa svojom porodicom, otela je protivzakonito bivša vlast, i zato želimo da se vratimo i radimo u Srbiji.

Učestvovaćemo u biznisu po zakonu, jer je upravo razlika između bivše i sadašnje vlasti to što ova vlast, njen predsednik i Vlada čine sve da pravila i zakoni budu isti za sve, saopštio je Bogoljub Karić kao odgovor na tekstove u medijima o kupovini PKB -a.