Predsednik “BK grupe” Bogoljub Karić najavio je da će sledeće godine početi gradnja stanova u Srbiji po ceni od 490 evra po kvadratu.

Kako je saopšteno iz Jedinstvene Srbije, Karić je u Minsku ugostio predsednika te stranke i jagodinskog parlamenta Dragana Markovića Palmu i saradnike s kojima je obišao projekte koje u tom gradu gradi “BK grupa”.

Kako se navodi, Karić je rekao da BK kompanija trenutno u Minsku gradi tri miliona kvadrata.

“Radi se o projektu ‘Međunarodni finansijski centar Minsk’ gde će biti izgrađeno 47.000 stanova i ovde će živeti 200.000 stanovnika. Mi smo još jedan kompleks od milion kvadrata završili za pet godina i tu će raditi 13.000 ljudi, a živeti 40.000”, istakao je Bogoljub Karić.

Navodeći da ranije nisu postojali uslovi za gradnju u Srbiji on je rekao da je danas situacija drugačija i da u našoj zemlji BK kompanija kreće sledeće godine s gradnjom.

“Tamo gde mi budemo gradili cena stana biće 490 evra po kvadratu. Vratićemo srpsko građevinarstvo na mesto gde je nekada bilo i danas Srbija može imati deset milijardi evra godišnje od građevinske industrije, s izgradnjom u svetu”, naglasio je Karić koji je i predsednik Pokreta SNAGA SRBIJE-BK.

Marković je, na osnovu onoga što je video u Minsku, zatražio od Bogoljuba Karića da takve projekte napravi i u Srbiji.

“Hoću da se ovakve zgrade naprave i u Jagodini i da Jagodina bude početak izgradnje ovakvih objekata u Srbiji”, rekao je Marković, navedeno je u saopštenju.

On je ocenio da je najveća šteta za Srbiju to što je Bogoljub Karić bio više od deset godina primoran da pobegne iz Srbije, “zbog političke, a ne pravne odluke”.

“Mi smo tri i po sata obilazili gradilišta gde radove izvodi BK grupa i tu su zgrade kakve ne možete da vidite nigde u Evropi”, rekao je Marković.

On je naglasio da je dobra vest za poljoprivrednike to što će Bogoljub Karić pomoći u izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u sve zemlje sa kojima on sarađuje, a ima ih preko 20.

“Ovo što radi Bogoljub Karić nema veze sa politikom, ko kojoj pariji pripada, ova dela ne može niko da sakrije”, zaključio je Marković.

Minsk, 11. oktobra 2017. – Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupstine grada Jagodine Dragan Markovic Palma (L) sa predsednikom BK grupe i predsednikom Pokreta snaga Srbije Bogoljubom Karicem (D) obisao je u Minsku projekte koje gradi BK grupa. FOTO TANJUG/ STR/