Postoji prostor za intenzivniju saradnju Srbije i Makedonije u narednom periodu, ocenili ambasadorka Tipko i poslanik Karić.

Narodni poslanik i član poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Makedonije u Skupštini Srbije Dragomir Karić uručio je ambasadorki Makedonije u Beogradu orden porodice Karić koji joj je dodeljen za jačanje saradnje i prijateljstva izmedju dve zemlje.

Makedonija i Srbija imaju dobre i prijateljske odnose i puno potencijala za intenziviranje saradnje u svim oblastima, rekla je ambasadorka Makedonije Vera Jovanovska Tipko.

Dodala je da su Srbija i Makedonija značajni trgovinski partneri, Srbija je treći trgovinski partner Makedonije, a u narednom periodu potrebno je da se radi na privlačenju investicija i saradnji u drugim oblastima koje su od obostranog značaja.

Dragomir J. Karić je posle uručenja ordena ambasadorki Tipko kazao da je ona mnogo učinila tokom svog četvorogodišnjeg mandata u Beogradu.

Mnogo toga je, kako je dodao, napravljeno u prethodnom periodu, potpisano je 12 međuvladinih sporazuma koje su sertifikovala oba parlamenta.

Inače, ambasadorka je Dragomiru Kariću poklonila prigodnu knjigu “Lepote Makedonije” i leptir od filigrana s ciljem da asocira na dušu Makedonije, stare zanate i sve ono što je Makedonija danas.Poslanik i član porodice Karić takođe je uzvratio poklonom.

Orden porodice Karić, proteklih godina uručun je mnogobrojnim ličnostima iz javnog života, kao i predstavnicima diplomatskog kora.