U Beogradu je danas otvorena Peta međunarodna privredna izložba „EXPO-RUSSIA SERBIA 2018“ i Peti „Beogradski poslovni forum“ uz učešće visokih zvaničnika iz Rusije i Srbije.

Osim preduzeća iz Rusije, predstavnika Moskovskog univerziteta na privrednoj izložbi učešće je uzela i BK Grupa koja je predstavila svoje gradjevinske projekte na teritoriji Zajednice nezavisnih država.

Narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK Dragomir J.Karić je povodom izložbe kazao da je  ta manifestacija vrlo bitna kako bi se intenzivirale veze ruskih i srpskih preduzeća pre svega  iz oblasti IT tehnologija i da je razvoj malih i srednjih preduzeća ono na čemu treba raditi u narednom periodu.

„Čuli smo danas da u Rusiji postoji šest miliona preduzeća koja pripadaju kategoriji malih i srednjih preduzeća i na tom polju i u tom pravcu i mi u Srbiji treba da delujemo, da se pospeši preduzetništvo“, podvukao je Karić.

Udruženje preduzetnika i industrijalaca i BK Grupa će s tim u vezi preduzimati korake u narednom periodu i raditi na povezivanju poslovnih ljudi i razvoju preduzetništva, kazao je Karić.

Srbija i Rusija mogu da učvrste svoje partnerstvo u oblastima kao sto su energetika, saobraćaj, industrija, poljoprivreda i turizam, te da razvijaju  uzajamnu saradnju u oblasti inovacija, rečeno je danas prilikom otvaranja izložbe u hotelu Metropol.

Inače, izložbu organizuje kompanija „Zarubež-Ekspo“ pod pokroviteljstvom Trgovinsko-industrijske komore Rusije i Privredne komore Srbije, uz podršku Državne Dume i Saveta Federacije, Ministarstva inostranih poslova RF, Ministarstva ekonomskog razvoja RF, Ministarstva industrije i trgovine RF, Ministarstva obrazovanja i nauke RF, Ambasade i Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji «Ruski dom», kao i resornih institucija Republike Srbije.

Na štandu BK Grupe preduzetnici i poslanici

Narodni poslanik Milija Miletić iz Svrljiga je na štandu BK Grupe u hotelu Metopol ocenio da su skupovi poput ovog veoma značajni za sve privrednike u Srbiji, a naročito za one pojedince koji žive od poljoprivrede.

Mali proizvodjači željno osmatraju ovakve skupove i nadaju se da će privredne izložbe poput “Expo Rusija Srbija” otvoriti put za izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju u većoj meri, kazao je Miletić.