Vaspitno-obrazovni sistem “Kreativno pero” tradicionalno obeležava Dan internacionalne kuhunje, ove godine po sedmi put.

Posle okupljanja i druženja uz večeru u duhu italijanske, indonežanske, srpske, austrijske , ruske i australijske kuhinje ove godine, u Vili Jelena, oko kazahstanske trpeze okupila su se deca, učenici i učenice kao i zaposleni u Kreativnom peru, roditelji, prijatelji škole, ali i veliki broj kazahstanskih državljana koji žive i rade u Beogradu.

Počasni konzul Kazahstana Milanka Karić, Asocijacija roditelja i VOS Kreativno pero, učestvovali su u organizovanju ovog događaja.

Okupljanje je organizovano sa ciljem da učenicima, roditeljima i prijateljima škole približimo kazahstansku kulturu i tradiciju, uz prijatno druženje za tradicionalnom trpezom, rekla je večeras pred početak prigodnog dečijeg programa Gordana Kedžić direktorka “Kreativnog pera”.

Ove godine iste večeri obeležen je i dolazeći praznik – Uskrs, tradicionalnom Uskršnjom aukcijom. Celokupna aktivnost je humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac biće doniran Domu za stara lica Surdulica.

Deca su oslikavala drvena jaja standardne veličine, ali i nojeva jaja.

Program su otvorili najmlađi – učenici i deca iz vrtića “Kreativno pero” koja su izvela kulturno-umetnički program.

Veoma nam je drago što su naš cilj  – podrška multikulturalnosti, kosmopolitizmu i upoznavanje sa tradicijom i kulturom zemalja širom podržali brojni prijatelji i gosti škole koji su svojim učešćem i postupcima pokazali kako izgleda humanost na delu, ističu u  “Kreativnom peru”.