Industrijalci treba da iskoriste svaki susret koji omogućava njihovo povezivanje sa kolegama sa Kosova i iz regiona, rekao je predsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika i osnivač Pokreta SNAGA SRBIJE –BK  Bogoljub Karić povodom nastupa 70  preduzeća i BK Grupe na sajmu privrede u Prištini.

On je pozdravio inicijativu Privredne komore Srbije (PKS) i njenog predsednika Marka Čadeža da članice Komore  uzmu učešća na Sajmu privrede koji počinje u sredu,  18. aprila u Prištini kao i želju kosovskih privrednika za povezivanjem s preduzećima koja će doputovati iz više gradova Srbije.

„Ekonomska saradnja je najbolji način i put da se pored poslovnog ambijenta stvore i drugi uslovi za suživot Albanaca i Srba“, poručio je Bogoljub Karić.

Dodao je da su braća Karić  pre pet decenija upravo na Kosovu, u Peći, osnovala prvo privatno preduzeće u tadašnjoj Jugoslaviji – Kosovouniverzum na čije privredne početke i viziju  će podsetiti posetioce prištinskog sajma.

Sve što smo osnivali kao privatna društva u Srbiji paralelno smo osnivali i tih godina u tadašnjem Sovjetskom Savezu, a današnjoj Rusiji, gde je i sada centrala naše kompanije za Evroaziju, ističu u BK Grupi.

BK Grupa će na pomenutom sajmu predstaviti svoje projekte i ono što  je gradila i gradi na teritoriji bivših sovjetskih republika. U svim projektima primenjuje nova znanja i tehnologije, Smart koncept u izgradnji gradova i naselja budućnosti.

To sve je rezultiralo da se kompanija na čijem je čelu Bogoljub Karić našla na listi TOP 100 najuspešnijih  kompanija sveta.

Na sajmu privrede u Prištini, koji se održava od 18-21. aprila učestvovaće 150 privredika iz 70 kompanija – članica Privredne komore Srbije.