Kompanija BK Tesla predstavila je na Međunarodnom sajmu graditeljstva u Beču, na kojem je, na poziv austrijske privredne komore nastupila među 600 izlagača, izgradnju najmodernijih SMART CITY-a, kao poslednjeg trenda u građevinarstvu u svetu.

Najveću pažnju privukla je prezentacija upravo pokrenutog projekta „MINSK WORLD“ u Minsku, trenutno najvećeg evropskog gradilišta. U izgradnji planiranih TRI miliona kvadratnih metara najkvalitetnijeg poslovnog i rezidencijalnog prostora u centralnom delu glavnog grada Belorusije, biće korišćena najsavremenija, visoko sofisticirana tehnologija uz primenu koncepta “Internet of things”, veštačke inteligencije koja upravlja objektima I prostorom u kojem će živeti I raditi više od 220.000 ljudi.

Ogromno interesovanje, kako ističe Bogoljub Karić, predsednik kompanije BK Tesla, privukla je I primena koncepta SMART CITY-a u izgradnji budućeg “Tesla grada” u Beogradu na površini od dva miliona kvadrata.

“Decenijama se u građevinarstvu nije mnogo toga menjalo, ali sada sa primenom najnovijih tehnologija I konceptom “SMART CITY”, ili “SMART WORLD” nastaje prava revolucija I građevinarstvo kreće ogromnim koracima napred, a naša kompanija BK Tesla prati te trendove I primenjuje ih, kako na gradilištima širom Evrope, tako I u našoj Srbiji”, ističe Karić.

Kompanija “Dana holdings”, koja posluje u okviru BK Group, inače, trenutno gradi deset miliona kvadrata poslovnog, komercijalnog i rezidencijalnog prostora u Moskvi i Astrahanu, a u prethodnih nekoliko godina izgradila  je više od 4 miliona kvadratnih metara javnog, poslovnog, komercijalnog, hotelskog i rezidencijalnog prostora u glavnom gradu Belorusije. Nedavno je dobila I laskavo priznanje jer je na listi 100 najuspešnijih neimara u svetu zauzela visoko 23. mesto.