Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije čiji je predsednik Bogoljub Karić  intenziviralo je aktivnosti radi povezivanja domaćih preduzeća sa administracijom i firmama Tambovske oblasti a značajni su i projekti razmene studenata, stručnog kadra na univerzitetima i rad na zajedničkim internacionalnim projektima.

„Prvi rezultati kontakata sa administracijom Tambovske oblasti u Ruskoj Federaciji i predstavnicima Tambovskog državnog univerziteta G.R.Deržavina se naziru i preduzeće ’Furtuna’ iz Vojvodine  je u toj oblasti dobilo zemljište za uzgoj rena na 200 hektara“, rekao je po povratku iz Tambovske oblasti generalni sekretar Udruženja Velibor Stević.

Precizirao je da će sva proizvodnja rena, u saradnji sa ruskim partnerom, biti namenjena tržištu Ruske Federacije.

Tokom boravka u pomenutoj oblasti gde je bio gost na Medjunarodnoj naučnoj konferenciji posvećenoj pitanjima iz oblasti prava i bezbednosti Stević se susreo s rektorom Tambovskog državnog univerziteta Vladimirom Stromovim, drugim visokim predstavnicima Univerziteta i Administracije.

Inače, rektor Stromov je ranije ove godine posetio Srbiju sa višečlanom delegacijom i tom prilikom dogovorena je saradnja s Alfa BK Univerzitetom a bilo je reči i o realizaciji zajedničkih projekata i razmeni naučnog kadra koji bi delovao u Srbiji i Republici Srpskoj.

Udruženje na čelu s Bogoljubom Karićem  i BK Grupa imaju veliko iskustvo u privatnom preduzetništvu, brojne kontakte koji će, veruju, biti na dobrobit svih koji žele da posluju na teritoriji Rusije i bivših sovjetskih republika.