U organizaciji Ministarstva informisanja Republike Belorusije u Minsku se održava XIII Beloruski međunarodni mediaforum.

Mnogobrojni stručnjaci od 11. do 14. septembra govore na temu „Partnerstvo u ime budućnosti: digitalni dnevni red za mediaprostor“.

BK kompaniju je na mediaforumu predstavljala portparol Danijela Karić.

koja „Mediji i internet su danas osnovni vid komunikacije i informisanosti, zato mi podržavamo ovaj forum i svakodnevno se trudimo da pratimo razvoj tehnologije i da se vratimo na vrh, gde je nekada bila i BK televizija“, istakla je Danijela Karić.

Inače, BK kompanija u svom stastavu ima portal BKTVNews, kao televiziju BK.

Posle plenarne sednice rad mediaforuma nastaljen je kroz rad u sekcijama: internet-resursi kao efikasan instrument formiranja javnog mnjenja, televizija i nove informacione tehnologije, digitalizacija mediaprostora: nov oblik tradicionalnih medija, Gradske novine u uslovima konvergencije i digitalizacije“

Na skupu je doneta i Rezolucija rezolucije mediaforuma, a svi zainteresovani su imali priliku i da učestvuju u radu letnje škole novinarstva na temu „Obrazovanje novinara u kontekstu digitalnih tehnologija“.

Takođe, za posetioce je organizovana i ekskurzija po Minsku u okviru koje su posetili fabriku konditorskih proizvoda „Komunarka“, kompaniju „BELAZ“ i park-muzej interaktivne istorije „Sula“.

Medijaforum realizovan je uz podršku Međudržavnog fonda za humanitarnu saradnju država- članica ZND, Izvršnog komiteta ZND, Ministarstva inostranih poslova Republike Belorusije, Minskog državnog izvršnog komiteta, Beloruskog državnog univerziteta, „Beloruskog udruženja književnika“ d.o. i Analitičkog centra EcooM.