Rukovodstvo kompanije „BK Tesla“ sastalo se sa predstavnicima jedne od najvećih kineskih građevinskih kompanija China Construction First Group kako bi dogovorili buduće partnerstvo u izgradnji Tesla grada.

„Danas smo se sastali i nama je veliko zadovoljstvo jer ćemo u budućnosti saraživati sa najuspešnijom kompanijom koja ne radi samo u oblasti građevinarstva već i investicija. Jako se radujemo toj našoj saradnji i kao što uvek kažemo – Srbija ima snage“, rekla je Danijela Karić, potpredsedik za marketing i odnose sa javnošću BK Tesle.

Džeremi Li, menadžer ove kineske korporacije nije krio zadovoljstvo zbog dobijene šanse da učestvuje na jednom od najvećih građevinskih projekata u ovom delu Evrope i nada se uspešnoj budućoj saradnji.

„Došli smo u Beograd i veoma se radujemo ovom susretu sa BK Grupom. Želimo da se dogovorimo o saradnji na Tesla projektu u Beogradu koji će se prostirati na preko dva miliona kvadratnih metara. To je jedan od najvećih projekata. Ako BK Grupa i država Kina dogovore saradnju mi takođe možemo uzeti učešće i u drugim investicijama u Srbiji koje naša Vlada planira“, kazao je Li.

Ova kineska kompanija radila je na velikim građevinskim projektima u državama širom sveta među kojima su Rusija, Belorusija i Kazakstan. Na današnjem sastanku međusobno su prezentovani projekti kako bi se upoznali sa dosadašnjim radom kako bi buduća saradnja bila uspešnija.