Na inicijativu Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije čiji je predsednik Bogoljub Karić, održan je sastanak između predstavnika ruske kompanije „Tambovski sadi“ i predstavnika opštine Kučevo. Dugogodišnja saradnja Udruženja sa Tambovskom oblasti iz Rusije daje pozitivne rezultate na ekonomskom, kulturnom i obrazobnom planu istakao je generalni sekretar udruženja Velibor Stević.

Rusku delegaciju je u zgradi Opštinske uprave dočekala predsednica opštine Slavica Bulutić sa najbližim saradnicima i u veoma konstruktivnom razgovoru dogovorena je preliminarna saradnja prvenstveno na ekonomskom i privrednom polju, a zatim i saradnja iz oblasti kulture i obrazovanja.

Nakon toga održan je i sastanak u Velikoj Sali centra za kulturu na kojem su se gostima iz Rusije predstavili svi zainteresovani od proizvođača voća i povrća, do agrobiznismena, ne samo iz Kučeva, već i iz ostalih okruga.

Rusku kompaniju predstavljali su Orijanov Aleksandar Ivanovič generalni direktor, Ersejeva Tisja Vladimirovna izvršna direktorka i Antonov Vlerij Pavlovič tehnolog. Njihovo preduzeće se bavi kupovinom i prodajom voća i povrća, a Srbiju vide kao pouzdanog partnera koji će im sa sigurnošću proizvesti kvalitetan proizvod.

Mi smo ovde zato što znamo da se Srbija posebno bavi proizvodnjom maline, kupine i jabuka. Došli smo da razgovaramo sa proizvođačima i zaključimo ugovore sa njima. Danas smo ovde imali priliku da vidimo čime raspolažete i u kom obimu i zaključili smo da ovo može biti dobra saradnja. Ovo sada je prvi korak, a ukoliko počnemo poslovanje moguća je i realizaija zajedničkih preduzeća u budućnosti.

Ruska delegacija je pre dolaska u Kučevo posetila i kompaniju Brams u Rabrovu gde ih je dočekao načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić koji ih je upoznao sa mogućnostima koje ceo okrug nudi.

Drugog dana radne posete opštini Kučevo i Braničevskom okrugu, predstavnici kompanije „Tambovski sadi“ iz Tambova obišli su više privrednika i jedno poljoprivredno domaćinstvo. Prvo su sagledane mogućnosti koje pružaju nepokretnosti bivšeg ŠIKa, a potom i kompanije ABM.