Forum mladih ekonomista je događaj koji se tradicionalno održava već šesti put za redom. Organizatori su Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu i Studentska asocijacija Nova. U kongresnoj sali vile “Romanija” na Zlatiboru, od 8. do 10. marta Forum pod nazivom “Today a reader, tomorrow a leader”, okupio je studente ekonomije ne samo iz Niša, već i iz Kragujevca, Beograda, Makedonije i drugih zemalja iz regiona.

Ove godine studenti su imali priliku da čuju predavanje psihologa Dejana Živkovića pod nazivom “Talenat je precenjen”, a o izgradnji Kompanije, odnosno imperije Karić, sa tradicijom poslovanja dužom od pet decenija, govorio je jedan od osnivača ove multinacionalne kompanije, Dragomir J. Karić.

Od jednog osnivača Kompanije “Braća Karić”, zajedno sa još tri brata i sestrom, studenti su čuli kako se kompanija razvijala do danas, kako je zarađen prvi milion dolara i još mnogo toga što je bitno za uspeh i opstanak u poslovanju.

Studenti su imali priliku da gospodinu Kariću postavljaju pitanja u vezi sa temama koje ih interesuju, a osim važnih i korisnih saveta, od njega su dobili njegov broj telefona, imejla, kao i vredne knjige koje je obezbedila “Karić fondacija”. Predavanje gospodina Karića studenti su propratili sa velikom pažnjom. Predavača su nagradili aplauzom, a pozvali su ga da ih poseti i održi predavanje i na niškom Ekonomskom fakultetu.

Ovom prilikom organizatori su uručili zahvalnice predavačima, kao i prodekanu Ekonomskog fakulteta u Nišu.

A kakvo iskustvo će ovaj forum doneti studentima, njegovim učesnicima, potpredsednica Studentskog parlamenta u Nišu je rekla:

Svi učesnici su dobili serztifikat, a VI Forum mladih ekonomista, koji je organizovan sa ciljem da u studentima probudi želju za čitanjem, učenjem, napredovanjem i uspehom, pružio im je priliku da steknu steknu nova znanja, veštine, upoznaju nove ljude, eminentne predavače i da upotpune svoj CV.