Na svečanom otvaranju Jahorina ekomomskog foruma 2019 u uvodnom obraćanju predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić dale su svoj pogled na budućnost i razvoj inovativnih tehnologija.

Potom je usledio niz panela, a posebnu pažnju privlači panel “Aktuelni trendovi u energetskom sektoru”, kojim predsedava dr Tihomir Simić, predsedavajući Međunarodnog foruma o čistim energetskim tehnologijama i izvršni potpredsednik BK & Dana holding group.

Dr Simić je moderator na sesiji kojoj prisustvuju Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske, Luka Petrović, v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske, Borko Torbica, predsednik Uprave IEE Corporation i Mirko Ilić, partner Deloitte d.o.o Banjaluka.

Šta je to što je aktuleno u inovativnim tehnologijama, šta Republika Srpska i Srbija mogu da učine kako bi ih najbolje primeninile i kolike povoljnosti one nude privrednicima, za gledaoce BK televizije otkriva dr Tihomir Simić. On je kao dobar primer naveo projekat BK & Dana holdings group u Minsku, koji je jedan od najznačajnijih evrposkih građevinskih projekata u ovoj godini, a koji se zasniva na gradnji pametnog grada uz primenu svih inovacionih tehnologija kako bi se kreirala bolja, srećnija i bogatija budućnost za generacije koje dolaze.