Izuzetno uspešno predstavljanje na Sajmu građevine i arhitekture u Litvaniji

Međunarodni sajmovi građevinarstva i arhitekture su mesta na kojima kompanije pokazuju svoju veličinu, a BK group – Dana holdnig je prvim učešćem na sajmu u Viljnusu, prestonici Litvanije, impresionirala sve.

Izložbeni prostor kompanije braće Karić posetili su premijer Livanije, ministar privrede, predsednici litvanskih asocijacija građevinara i privrednika, te rukovodstvo privredne komore ne skrivajući divljene uspesima BK group koja je po drugi put zaredom na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu svrstana među 100 najuspešnijih kompanija na svetu. Sajam je sa svojim kolegama iz litvanskog parlamenta obišao i Dragomir J. Karić, poslanik i član Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Litvanije u Narodnoj skupštini Srbije.

Gostima su prezentovane ideje i projekti BK kompanije koji umnogome prevazilaze 21. vek, a organizatori sajma u Viljnusu su kompaniji dodelili prestižnu nagradu za najboljeg izlagača.

Vladalo je ogromno interesovanje za ono što su braća Karić izgradila i što trenutno grade u 12 zemalja počevši od Nemačke i Austrije, preko Rusije, Kazahstana, Uzbekistana, Belorusije i svim ostalim državama bivšeg SSSR, pa do Ujedinjenih Arapski Emirata koristeći najnoviju smart tehnologiju. Zanimljivo je da je tokom sajma u Litvaniji prispele brojne ponude za poslovnu saradnju iz pribaltičkih i nordijskih zemalja, koje bi želele da i kod njih BK group – Dana holding podigne arhitektonsko čudo kao što to čini u Belorusiji gradeći Minsk world.