Skup najuticajnijih građevinskih kompanija u Beču

Potpredsednik kompanije Simon Dragomir Karić imao niz susreta sa predstavnicima značajnih korporacija koje su izuzetno zainteresovane za ono što Bogoljub Karić gradi diljem planete

Vrhunski rezultati koje ostvaruje “BK group – Dana holdings” predstavljeni su u Beču na skupu najuticajnih građevinskih kompanija iz celog sveta, a koji tradicionalno organizuju Austrijska privredna komora i Evropska preduzetnička mreža Austrije.

Tema ovogodišnjeg okupljanja je precizirana u naslovu “Future of Building” (“Budućnost gradnje”), a učesnici manifestacije su uključeni u radionice “Zelena gradnja”, “Gradnja i građevinski materijal budućnosti” i “Digitalizacija, povezane zgrade i augmentativna stvarnost”.

– Akcenat je na smart gradovima, odnosno na primeni smart tehnologija, koje grupacija Dana holdings uveliko primenjuje, a najbolji primer za to je naš projekat “Minsk world” u Belorusiji. Sve što je najavremenije i najkvalitetnije u oblasti građevinarstva, vodeći pritom računa o zaštiti životne sredine, ugrađujemo u naše objekte koje podižemo od Austrije i Nemačke, preko zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, pa do Ujedinjenih Arapskih Emirata – kaže Simon Dragomir Karić, potpredsednik kompanije Dana holdings.

On dodaje da je na skupu u Beču imao niz susreta sa predstavnicima velikih građevinskih korporacija zainteresovanih za ono što Dana  holdings radi diljem planete. Izneli su brojne ponude za sarađuju sa grupacijom koju predvodi Bogoljub Karić, osnivač i vizionar, a koja je po drugi put zaredom svrstana među 100 najboljih kompanija u svetu što je zvanično objavljeno na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Prošlogodišnji bruto obrt Dana holdingsa procenjen je na 33 milijarde dolara, a trenutno vode posao čiji je portfolio oko 20 milijardi dolara, što je preko 10 miliona kvadratnih metara stambenog prostora, biznis centara, bolnica, aerodroma…

– Srbija ima izuzetno cenjenog predstavnika u svetskim razmerama na ovom značajnom skupu u Austriji koji okuplja oko 600 kompanija, a to je grupacija Dana holdings. Meni je čast da mogu da predstavim naša dostignuća u oblasti građevinarstva, koja su veoma zapažena, i što mogu kolegama iz svetskih kompanija da ukažem na ono što smo mi već inkorporirali u naš sistem rada i čime su građani više nego zadovoljni. Projekti koje vodi naš predsednik Bogoljub Karić umnogome ukazuju na njegove vizionarske sposobnosti da uvidi šta je to što predstavlja budućnost i da tu budućnost počne da primenjuje u sadašnjosti – istakao je Simon Dragomir Karić.

Kazao je i da svi predstvanici “BK group – Dana holdings” u svakoj prilici potencijalnim stranim investitorima ukazuju na to da je Srbija postala idelano mesto za ulaganja i da je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio takvu političku i ekonomsku klimu koja odgovora i najzahtevnijim kompanijama.