Prvi čovek naše zemlje u pratnji Bogoljuba i Milanke Karić obišao naselje u kojem žive zaposleni u BK grupi u Minsku i u kojem se rodilo 14 mališana. Tom prilikom je istakao da je njegov glavni cilj da zaustavi odlazak pre svega mladih i da omogući da se oni koji su već u inostranstvu vrate i nastave život u otadžbini

Čuveni srpski biznismen Bogoljub Karić izrazio je veliku zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Predsedništva BiH Miloradu Dodiku što su tokom održavanja II Evropskih igara u Belorusiji obišli multifunkcionalni kompleks Minsk World, najveći građevinski poduhvat od tri miliona kvadratnih metara sa 55.000 stanova, a koji realizuje BK grupa.

On je naglasio da su državni zvaničnici imali prilike da se uvere da BK grupa, koja je dva puta zaredom svrstana među 100 najuspešnijih svetskih kompanija, s izuzetnim uspehom nastavlja tradiciju srpskih i jugoslovenskih neimara. 

– Za sve nas koje su vetrovi sudbine odneli da deo svog životnog i radnog veka provedemo van zemlje ne može biti veće časti i zadovoljstva od mogućnosti da to što radimo pokažemo rukovodstvu svoje zemlje, pre svih našem predsedniku i da pred njim dokažemo da i u tuđoj zemlji, uspešno i sa ponosom, predstavljamo svoju zemlju i svoj narod – napisao je Bogoljub Karić.

Napomenuo je da je tokom pet decenija poslovanja BK grupa sagradila brojne monumentalne objekte širom sveta i da su njihova gradilišta posetile mnoge uvažene ličnosti poput Tita, Gorbačova, Jelcinja, Putina, Ante Markovića, srpskih patrijaraha Germana i Pavla, te patrijaraha Moskovskih i cele Rusije Pimena i Aleksija II.

– U određenom periodu interes naših neukih političara je bio da pošalju Srbiju u stečaj i da stave lance i katance na naše čuvene kompanije, fabrike, banke koje su zapošljavale milione građana, umesto da daju podršku domaćim industrijalcima i preduzetnicima, ujedno i zemlji Srbiji. Zato ovu posetu predsednika Vučića BK grupi smatram podrškom svim srpskim industrijalcima i preduzetnicima koji razvijaju svoj porodični biznis u svetu. BK grupa je najbolji dokaz da Srbija može da ima najmanje pet milijardi evra godišnje od zlatnih ruku srpskih građevinara – podvukao je Karić.

Na videu koji prati tekst, a koji je za nepuna dva sata imao više od 300.000 pregleda, prikazana je poseta predsednika Srbije Karić gradu u Minsku u kojem žive zaposleni u kompaniji. Bogoljub Karić i  Aleksandar Vučić odigrali su i partiju šaha.

Dragi moji,za sve nas, koje su vetrovi sudbine odneli da deo svog životnog i radnog veka provedemo van zemlje, ne može biti veće časti i zadovoljstva od mogućnosti da to što radimo pokažemo rukovodstvu svoje zemlje, pre svih, našem predsedniku i da pred njim dokažemo da i u tuđoj zemlji, uspešno i sa ponosom, predstavljamo svoju zemlju i svoj narod.Veoma smo zahvalni našem predsedniku Aleksandru Vučiću i predsedavajućem i srpskom članu Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, što su, posle obilaska Olimpijskog sela u Minsku, gde su dali veliku podršku našim sportistima, našli vremena da obiđu jedno od naših gradilišta od tri miliona kvadratnih metara sa 55.000 hiljada stanova, koje je najveće u Evropi , i da se uvere da naša BK GRUPA nastavlja tradiciju velikih srpskih i jugoslovenskih građevinskih neimara!Moram da napomenem da smo, za ovih pet decenija, tokom kojih je BK GRUPA sagradila monumentalne građevinske objekte širom sveta, imali zadovoljstvo da naša gradilišta posete važni ljudi, političari poput Tita, Gorbačova, Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Germana i Pavla, Putina, Njegove Svetosti Patrijarha Moskovskog i cele Rusije Pimena i Aleksija II, Jeljcina, premijera Jugoslavije Ante Markovića.U određenom periodu interes naših neukih političara je bio da pošalju Srbiju u stečaj i da joj stave LANCE I KATANCE na nasim čuvenim kompanijama,fabrikama,bankama koje su zapošljavale milione građana, umesto da daju podršku domaćim industrijalcima i preduzetnicima, ujedno i zemlji Srbiji.Zato ovu posetu predsednika Vučića BK GRUPI, smatram podrškom svim srpskim industrijalcima i preduzetnicima, koji razvijaju svoj porodični biznis u svetu. BK GRUPA je najbolji dokaz da Srbija može da ima najmanje pet milijardi evra godišnje od zlatnih ruku srpskih građevinara.Predsednik nam je ukazao posebnu čast što se odazvao pozivu nasih inženjera i našao vremena da poseti ❤😀KARIĆ GRADIĆ,💖 u kojem žive zaposleni. Ono što je tom prilikom rekao, toliko me je dirnulo , da sam rešio da snimak ove posete i objavim!Kada je čuo, da u se našem Karić gradiću rodilo i sada živi četrnaestoro dece i tom prilikom je rekao: “Veoma sam srećan što ovde imate toliko dece i što sam sve ovo video, ali sam istovremeno i tužan jer naša deca treba da se rađaju i odrastaju u svojoj zemlji Srbiji ! Moj glavni zadatak je da učinim sve da se u Srbiji otvori što više novih radnih mesta, da zaustavim odlazak naših ljudi, pre svega mladih, da se svi vi vratite u Srbiju, da radite u svojoj zemlji."U tim njegovim rečima, osetio sam iskrenu brigu zbog toga što se u Srbiji mnogo manje rađa, a više umire, što naši najbolji mladi kadrovi napuštaju svoju zemlju i što nas je svakim danom sve manje.Nema veće sreće od dečjeg smeha i dečje radosti! Samo uz rađanje dece i jačanje porodice, nećemo nestati kao narod , već ćemo biti sve brojniji i jači!Vole vas vaši Milanka i Bogoljub, sa porodicom Karic!❤💚💖🎆👍💒😀💙💜😘

Posted by Bogoljub Karić on Четвртак, 04. јул 2019.

– Kada je predsednik Vučić čuo da u se našem Karić gradiću rodilo i sada živi četrnaestoro dece rekao je: “Veoma sam srećan što ovde imate toliko dece i što sam sve ovo video, ali sam istovremeno i tužan jer naša deca trebaju da se rađaju i odrastaju u svojoj zemlji Srbiji! Moj glavni zadatak je da učinim sve da se u Srbiji otvori što više novih radnih mesta, da zaustavim odlazak naših ljudi, pre svega mladih, da se svi vi vratite u Srbiju, da radite u svojoj zemlji!”. U tim njegovim rečima osetio sam iskrenu brigu zbog toga što se u Srbiji mnogo manje rađa nego što se umire, što naši najbolji mladi kadrovi napuštaju svoju zemlju i što nas je svakim danom sve manje. Nema veće sreće od dečjeg smeha i dečje radosti! Samo uz rađanje dece i jačanje porodice nećemo nestati kao narod već ćemo biti sve brojniji i jači! – zaključio je Bogoljub Karić.