“BK grupa” igra važnu ulogu u privrednoj saradnji dve prijateljske države

Nakon 14 godina od formiranja Poslovnog saveta Srbije i Egipta ovo važno telo za saradnju dve države počelo je sa radom, što je ozvaničeno svečanim prijemom u rezidenciji ambasadora Egipta Amr Alguvejlija.

rpt

Ručku upriličenom u čast delegacije visokog nivoa Federacije egipatskih komora, predvođene bivšim ministrom investicija Osamom Salehom, predsednikom Poslovnog saveta sa egipatske strane, i članova zajedničkog srpsko-egipatskog poslovnog saveta, prisustvovali su brojni uvaženi privrednici iz cele Srbije.

Sa gostima iz Egipta veoma konstruktivne razgovore vodila je Ljubica Vukotić, generalna direktorka RTV BK Telecom u ime konglomerata “BK grupe”, koja posluje na svim merdijanima. Ona je liderima u ekonomiji “države faraona” predstavila vrhunske rezultate koje je grupacija na čelu sa Bogoljubom Karićem ostvarila i podsetila da je dve godine zaredom svrstana među 100 najboljih kompanija na svetu. Istakla je i velike zasluge narodnog poslanika Dragomira J. Karića, koji kao član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Egiprom u Narodnoj skupštini Srbije mnogo radi na privrednom, ekonomskom i kulturnom zbližavanju prijateljskih država.

Egipatski privrednici su prethodno imali sastanke sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, koji je ujedno predsednik Poslovnog saveta Srbije i Egipta sa srpske strane, minsitrima trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i privrede Goranom Kneževićem, kao i predsednikom Saveza ekonomista Srbije Aleksandrom Vlahovićem.

Ambasador Amr Alguvejli je u pozdravnom govoru, između ostalog, rekao da prijateljstvo Egipta i Srbije traje 111 godina i da će pokretanje rada Poslovnog saveta nakon 14 godina stagnacije doprineti da to prijateljstvo traje još 111 godina i mnogo više.