Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević podržali su najveći događaj posvećen porodici i deci Forum “Svetost materinstva”, koji organizuju Karić fondacija i najstariji ruski Humanitarni fond “Sveti Andrej Prvozvani” a koji će danas u 12 sati biti svečano otvoren u Narodnom pozorištu.

Prinčevski par je priredio večeru u čast Vladimira Jakunina, predsednika Nadzornog odbora Fonda “Svetog Andreja Prvozvanog”, Natalije Jakunin, predsedavajuće Nadzornog saveta programa “Svetost materinstva”, narodne poslanice Milanka Karić, osnivača i počasne predsednice Karić fondacije i počasnog konzula Kazahstana, kao i narodnog poslanika Dragomira J. Karića, počasnog konzula Belorusije.

Goste iz Rusije veoma je interesovao istorijat dinastije o čemu su se detaljno upoznali tokom obilaska Kraljevskog dvora. U srdačnom i prijateljskom razgovoru podržana je ideja da i Fondacija princeze Katarine uspostavi blisku saradnju sa Fondom “Svetog Andreja Prvozvanog”.

Forum “Svetost materinstva” se održava sedmi put, a prvi put u Srbiji. Ceremoniji otvaranja će, između ostalih, prisustvovati Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije, patrijarh Irinej, ministarka Slavica Đukić Dejanović, Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, zamenica predsedavajućeg Državne dume Savezne skupštine Ruske Federacije Olga Epifanova, predsednik Međunarodne organizacije za zaštitu porodice Brajan Braun, zamenik ministra rada i socijalne zaštite Belorusije Valerij Kovalkov, vikar patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila episkop istarski Serafim i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

O značaju porodice, njenoj zaštiti i očuvanju, o načinima kako podstaći mlade da zasnuju porodicu i mogućnostima da se efikasno borimo protiv bele kuge govoriće se i drugog dana Foruma, 8. novembra, kad će u hotelima Moskva i Life Design biti održan niz okruglih stolova na kojima će učestvovati eminentni stručnjaci iz celog sveta. Ulaz na sve panele koji će se odvijati od 9 do 16 časova je slobodan uz prethodnu prijavu na info pultu.