Drugi put po redu Karić fondacija se odazvala akciji „Svi smo mi Deda Mraz“ u organizaciji Vaspitno Obrazovnog Sistema „KREATIVNO PERO“.

Kraj godine je odlično vreme da učinimo dobro delo i poručimo drugima da je Nova Godina idealna za nove početke i radosti. Mnogobrojne organizacie, institucije, obrazovne ustanove pokazale su svoju humanost na delu i poručile ,ovim gestom dobre volje, da zajedno možemo više. Značaj darivanja, razvoj humanosti i empatije pored Karić Fondacije podržali su i : Humanitarna organizacija Nađi Raula, Vila Aleksandar Orašac, Vrtić Akvica, Jovan Milić, Brian Brian Lack & Company International, RUCK Srbija, Mentalna aritmetika SuanPan Beograd – Smartacus, SrbijaDanas.com.

Prikupljenim poklonima obradovani su korisnici Doma za decu i omladinu “Vera Radivojević” iz Bele Crkve, članovi Udruženja za mentalno nedovoljno razvijena lica “Pinokio”, kao i mališani iz socijalno ugroženih porodica tog regiona.

Takođe je do mališana i njihovih porodica iz opštine Knić, dojezdio Deda Mraz na saonicama, donoseći pregršt poklona. U saradnji sa Opštinom Knić, u Domu kulture upriličena je dodela novogodišnjih paketića, kojoj su prisustvovali i gospođa Maja Kovačević iz Vrdila kod Kraljeva, sa svojih jedanaest mališana. A čari praznika osetili su i mališani na Dečijem odeljenju Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu.

Ideja ove akcije je da se najmlađima iz ugroženih društvenih grupa pošalje poruka da su važni i da neko misli na njih. Zajedničkim snagama svih donatora, probuđen je duh darivanja. Tokom trajanja humanitarne akcije „SVI SMO MI DEDA MRAZ“ prikupljeno je 3 tone slatkiša, osnovnih životnih namirnica i jedna tona igračaka , obuće, odeće, knjiga i školskog pribora. Sve što je prikupljeno deca iz Vaspitno Obrazovnog Sistema „ Kreativno Pero“ su sa puno posvećenosti i ljubavi pretočili u 500 Novogodišnjih paketića. U svaki paketić spakovano je i malo dečije nade, roditeljske brižnosti i puno ljubavi. Svaki paketić je upotpunjen unikatnim poklončićem koja su deca sa svojim nastavnicima pripremili u okviru Novogodišnje akcije.

Još jednom smo pokazali da svi mi možemo da postanemo Deda Mraz!