Tesla City” / “Tesla Grad”
tesla-grad-1024x731
Jedinstveni program kompanije „BK“ za razvoj prostora od 2.000.000 m2 predstavlja sam po sebi kapitalni arhitektonski i urbanistički događaj koji odražava značaj i važnost geografskog položaja grada Beograda u centru Evrope.
Projekat „Tesla Grad“ predstavlja takođe harmoničan razvoj Beograda, uravnotežen i brižljivo povezan sa prirodnim okruženjem u harmoniji sa slavnom istorijom grada.
Novim bulevarom spojen sa istorijskim centrom grada, projekat BK kompanije „Tesla Grad“ nameće oživljavanje urbane aktivnosti.
Projekat „Tesla Grad“ obuhvata ambiciozni međunarodni poslovni centar i jedinstveni centar za šoping i zabavu.
Celina je okružena stambenim četvrtima po meri čoveka, ušuškanim u parkovima i prirodnim baštama.
Kompozicija je fokusirana oko velikog kruga, mesta koncentracije aktivnosti i simbola nove energije.
Odražava se u uzorku parkova koji obrazuju izražajne zrake što izbijaju iz centra u spiralnim krugovima.

5-1024x768
Poslovne zgrade i hoteli uključeni su u globalnu vitalnu kompoziciju i čine njen sastavni deo a ne kao sporadično razbacani objekti.
Virtuelni cilindar prečnika 500 m, presečen pod uglom da bi bio usmeren ka suncu, na čijem vrhu vrhovi zgrada u obliku kristala obrazuju ogromnu dijademu koja se vidi sa svih strana – biće novi simbol Beograda.
Urban plaza je središte dijademe. To je mesto za MEĐUNARODNI FINANSIJSKI CENTAR, prema predlogu BK kompanije. Biće to centar za različite vrste aktivnosti, poslovne sastanke i zabavu sa velikim holom i stanicom podzemne železnice, međunarodnim konferencijskim centrom, radnjama i restoranima, bazenom koji se zimi pretvara u predivno klizalište – koncept sličan Rokfelerovom Centru na Mehetnu.
Obrazujući široku krunu oko centra, prodavnice šoping mola predstavljaju kako domaću tako i inostranu nezapamćenu atrakciju.
Akvarijum, pokriveno klizalište, šoping mol „A“ klase, prostori za koncerte i druge masovne događaje, pod širokim žičanim platnom, čine izvanrednu arhitektonsku kompoziciju.

4-1024x621
Svi ovi objekti biće povezani monorejlom, kombinujući tako upotrebljivost i efikasnost.
BK kompanija osmisliće jedinstvenu koncentraciju poslovnog prostora, hotela, maloprodajnog prostora i prostora za organizaciju manifestacija.
Konačno – stambene četvrti, višeporodični stambeni blokovi, rezidencijalne zgrade i porodične kuće.
Bašte i parkovi obezbeđuju stanovnicima i gostima blisku vezu sa prirodom i pravim kvalitetom života. Svojom ponudom koncepta „Tesla Grada“, BK kompanija nada se da će doprineti uključivanju Beograda na listu najvažnijih glavnih gradova regiona i da će njegovim stanovnicima podariti sasvim novi simbol grada.

tesla1-1024x73111-1024x7682-1024x768